Καθημερινό πνευματικό καταφύγιο
- Θεολογία, Μαθήματα ζωής, Πνευματικότητα

Ο καθημερινός κανόνας

Το ισχυρότερο όπλο μας είναι η προσευχή. Δεν νοείται χριστιανικά πνευματική ζωή χωρίς συμμετοχή στα Άγια Μυστήρια και χωρίς προσευχή. Το σημαντικό στην πνευματική μας ζωή είναι να έχουμε όσο το δυνατόν σταθερότητα. Αυτό προϋποθέτει πρόγραμμα, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτήν την σταθερότητα. Πρέπει επίσης, να επικεντρώνεται κανείς στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα…

Να προσπαθήσουμε, λοιπόν, να έχουμε σταθερή εσωτερική ενδοσκόπηση και αυτεπίγνωση πρωί και βράδυ, με τη μορφή προσευχής ή άλλης πνευματικής διαδικασίας, ανάλογα με την δική μας δυνατότητα να το εφαρμόσουμε. Να προσπαθούμε πάντα να έχουμε την επικοινωνία σου με τον Θεό Πατέρα, όσο πιο απερίσπαστοι γίνεται. Ένα τέτοιο πρόγραμμα προσευχής καθημερινά σε συνδυασμό με την συμμετοχή στα δύο βασικά Μυστήρια (εξομολόγηση & Θ.Κοινωνία) κρατούν ζωντανή την σχέση μας με τον Θεό και μας εξασφαλίζουν υγιή πορεία ζωής εδώ και -κυρίως- την αιώνια αποκατάσταση!

Μέσα τον πνευματικό κανόνα, κράτα στο Νου σου τι είναι σημαντικό να ξεχνάς και τι είναι σημαντικό να ΜΗΝ ξεχνάς. Φρόντισε καθημερινά το σώμα σου στο μέτρο του εφικτού με άσκηση και όσο γίνεται καλή διατροφή, κένωσε τον Νου και ησύχασε την αναπνοή σου. Μην συντηρείς τα πάθη, τις προσκολλήσεις και τις ψυχοφθόρες συνήθειές σου. Κλείσε συνειδητά την κασέτα της μιζέριας του ανικανοποίητου και της πλήξης και ατένισε το σύνολο των μεταφυσικών σου σωμάτων μέσα από το πρίσμα μιας πλήρους ενεργοποιημένης συνειδητότητας. Δες τον τριτεγγυητή Χριστό να σου υπενθυμίζει ότι τα λύτρα της Σωτηρίας του Ανθρώπου έχουν ήδη πληρωθεί και ο κύκλος του κάρμα έχει κλείσει. Ο αγώνας ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό σου, που είναι ο πνευματικός εαυτός σου, οδηγεί στον θάνατο του Εγώ πριν τον φυσικό θάνατο. Να δούμε δηλαδή την Αλήθεια της ύπαρξής μας όσο πιο καθαρά γίνεται και να “εγκαταλείψουμε” τον κόσμο, ενώνοντας τα εντός του διπολικά αντίθετα.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr