επιστήμη χωρίς συνείδηση
- Ιατρική και γενετική, Μαθήματα ζωής, Φιλοσοφία, Φυσική και μεταφυσική

Επιστήμη χωρίς συνείδηση είναι καταστροφή της ψυχής

Φρανσουά Ραμπελαί

Η ρήση “επιστήμη χωρίς συνείδηση είναι καταστροφή της ψυχής” αποδίδεται στον Φρανσουά Ραμπελαί. Ο Φρανσουά Ραμπελαί (François Rabelais, 1483 ή 14949 Απριλίου1553) ήταν Γάλλος γιατρός και συγγραφέας της Αναγέννησης, γνωστός για τα βιβλία του που περιγράφουν τις περιπέτειες δύο γιγάντων-βασιλιάδων, του Γαργαντούα και του γιου του Πανταγκρυέλ. Το έργο του επηρέασε βαθιά τη γέννηση και την εξέλιξη του σύγχρονου μυθιστορήματος, παρότι λογοκρίθηκε τόσο από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού όσο και από την καθολική εκκλησία. Μέσω της σάτιρας και της σκατολογίας, άσκησε κριτική σε πρόσωπα (όπως στον θεολόγο Ιωάννη Καλβίνο) και σε κοινωνικές δομές της εποχής του, στρέφοντας ένα σημαντικό κομμάτι των καυστικών του σχολίων κατά της Θεολογικής Σχολής της Σορβόννης, που δεν δίστασε να κάψει τα έργα του δημόσια.

Η καταστρατήγηση και διαστροφή της επιστημονικής αλήθειας

Η επιστημονική μέθοδος είναι η διαδικασία την οποία εφαρμόζουν οι επιστήμονες στην έρευνα των φαινομένων, ώστε να καταλήξουν σε αξιόπιστη γνώση σχετικά με τους νόμους που τα διέπουν. Για τον ορισμό αυτό λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι επιστητό αποκαλείται αυτό που μπορεί να προσεγγίσει ο άνθρωπος μέσω της γνώσης, ως επιστήμη ορίζεται το σύνολο των συστηματικών και επαληθεύσιμων γνώσεων, καθώς επίσης η διερεύνηση καθορισμένων πεδίων του επιστητού. Η διερεύνηση στο πλαίσιο της επιστήμης γίνεται με συγκεκριμένες και σαφώς καθορισμένες διαδικασίες, οι οποίες συναποτελούν την επιστημονική μέθοδο. Κριτήρια για να χαρακτηριστεί μια εργασία επιστημονική, είναι:

  • Διαχωρισμός του προσώπου από το εξεταζόμενο αντικείμενο.
  • Επαναληψιμότητα των πειραμάτων και επιβεβαίωση παρατηρήσεων.
  • Τεκμηρίωση των ισχυρισμών βάσει άλλων επιστημονικών θεωριών ή μαθηματικής απόδειξης.
  • Επεξήγηση όλων των προηγούμενων παρατηρήσεων, γενίκευση παλαιότερων θεωριών.

Αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικώς τα τελευταία χρόνια είναι μια ακραίας μορφής προπαγανδιστική προβολή των κύριων μέσων μαζικής ενημέρωσης και η στοχευμένη δια αυτής της προβλής χειραγώγηση του κοινού. Η προαναφερθείσα επιστημονική μέθοδος υποβαθμίζεται είτε εξαφανίζεται παντελώς. Αδιασταύρωτες πληροφορίες παρουσιάζονται ως αληθείς και απόψεις αστήρικτες λογικά και ατεκμηρίωτες επιστημονικά προπαγανδίζονται ως η μόνη αλήθεια. Αυτό το οποίο στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι για μια ακόμα φορά το Pareto Principle, γνωστό αλλιώς και ως κανόνας του 80/20, ότι δηλαδή το 80% των εμφανίσεων συγκεκριμένων αποτελεσμάτων σε επίπεδο προσωπικής και κοινωνικής συμπεριφοράς προκαλείται από το 20% των πιθανών αιτίων. Δοσμένο με πιο απλά λόγια, οι λίγοι ελέγχουν τους πολλούς με ένα πολύ καλά ενορχηστρωμένο και πολυεπίπεδο σύστημα διαχείρισης των δεδομένων, τα οποία μετατρέπονται σε υποτιθέμενη πληροφορία, η οποία μετατρέπεται σε υποτιθέμενη γνώση, η οποία μετατρέπεται σε υποτιθέμενη σοφία σχετικώς με τα τεκτενόμενα και την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης. Γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες ολοένα και αυξανόμενων σε συχνότητα και ένταση περιστατικών ανελευθερίας ακόμα και στα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η πληροφορία ελέγχεται και φιλτράρεται απόλυτα, οι πολιτισμικές ρίζες και αξίες ξεριζώνονται, η αίσθηση της οικογενειακής και εθνικής ταυτότητας αποσταθεροποιείται, οι κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί κλυδωνίζονται έως αφανισμού τους, η παιδεία παραπέει και υποκαθίσταται από ένα κίβδηλο και σαθρό κατ’επίφαση εκπαιδευτικό σύστημα ρομποτοποίησης των γενεών που έρχονται με στόχο τον εκμηδενισμό της κριτικής σκέψης και της ελεύθερης βούλησης.

Και οδεύουμε, χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει σε μια κοινωνία άνοων ή στην καλύτερη περίπτωση έννοων αλλά μη πνευματικών όντων-υβριδίων, τα οποία ξεκομμένα πλέον από την πνευματική τους πηγή και πατρίδα θα άγονται και θα φέρονται ως φύλλο και φτερό στην δίνη μιας παγκοσμιοποιημένης δικτατορίας ελέγχουν συνειδήσεων. Και φτάνουμε στο πιο κρίσιμο σημείο του πολέμου, στην κεκρόπορτα της βιολογικής ύπαρξης του ανθρώπου. Σε συνδυασμό με όλες τις λυσσαλέες μάχες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ταυτόχρονα σε αυτή την πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη σύρραξη μεταξύ του σκότους και του φωτός, έρχεται η δόλια απόπειρα άλωσης της κεκρόπορτας που λέγεται γενετικό υλικό του υλικού ανθρώπου. Το γενετικό μας υλικό, ο “πηγαίος κώδικας” από τον οποίο ξεκινούν όλα τα δεδομένα αλλά και οι εντολές σχηματισμού και εξέλιξης της ζωής και το οποίο φέρουμε όλοι υπό μορφήν DNA/RNA στα κύτταρά μας βάλλεται πανταχόθεν. Τόσο από την μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος και των τροφών όσο και από την άμεση και έμμεση αλλοίωσή του με τη χρήση εμβολίων και φαρμάκων. Η επιστήμη της επιγενετικής έχει αποφανθεί ότι η γενετική μετάλλαξη είναι μια διαδικασία η οποία συμβαίνει διαρκώς από την γέννηση μέχρι τον θάνατο. Όλες οι ουσίες τις οποίες λαμβάνουμε διαμέσου των εισόδων του σώματός μας, για παράδειγμα οξυγόνο μαζί με καυσαέρια, μολυσμένο νερό, τροφές με τοξίνες και φυτοφάρμακα, μαζί με τις εσωτερικές διεργασίες οι οποίες συντελούνται ως αποτέλεσμα μιας μη υγιεινούς διατροφής και εν γένει τρόπου ζωής, δυστυχώς συμβάλλουν στην σταδιακή αποδόμηση και μετάλλαξη του γενετικού μας υλικού, στον εκφυλισμό του και στην ευνόηση συνθηκών ανάπτυξης της νόσου.

Η συνειδησιακή αντίσταση

Στις μέρες της πανδημίας του κορονοϊού ανακύπτει μια πολύ σοβαρή διάσταση του ζητήματος της διαστροφή της επιστημονικής αλήθειας. Όπως αναφέρει ο Luc Montegnier, Γάλλος ιατρός βραβευμένος με βραβείο Νόμπελ ιατρικής το 2008 για την μελέτη της γονιδιακής σύστασης του ιού HIV, οι απόψεις σχετικώς με την πανδημία είναι τόσες πολλές και δυστυχώς πολλές εξ’αυτών κατευθυνόμενες σε τέτοιο βαθμό που η κοινή γνώμη πλέον έχει χάσει την δυσπιστία της στους επιστήμονες ιατρούς και στην ιατρική κοινότητα και τελεί υπό σύγχυση, μην γνωρίζοντας τι πρέπει να πιστέψει. Σε συνθήκες “θόλωσης των νερών” και συσκότισης της αλήθειας, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές παραποιημένες αλήθειες όσο και ψέμματα ντυμένα με το πέπλο της επιστημοσύνης και ο κόσμος άγεται και φέρεται χωρίς να συνειδητοποιεί τον εξαναδραποδισμό και την χειραγώγηση που συντελείται. Το κύρος της αληθινής επιστημονικής έρευνας χάνεται στον βωμό των συμφερόντων μιας παγκόσμιας αγελοποίησης συνειδήσεων. Σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς σύμφωνα με τον Luc Montegnier, το μικρό ποσοστό των επιστημόνων και της ιατρικής κοινότητας οι οποίοι ακόμα τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και προπαντώς μάχονται ηρωϊκά για την έκφραση της επιστημονικής αλήθειας οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες αναστήλωσης της επιστημονικής αλήθειας και να χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου, οπλίζοντας τους συνειδητούς πολίτες με έγκυρες πληροφορίες και γνώσεις ως εφόδιο στον μακρύ αγώνα κατά της χειραγώγησης των μαζών. Μια σύνοψη των απόψεων του Luc Montegnier οι οποίες φωτίζουν το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα παρουσιάζονται στο ακόλουθο video.

https://www.brighteon.com/30d43bbd-1a79-4078-a578-a4df49f9aeb9

Βρισκόμαστε ενώπιο ιστορικών στιγμών για το ανθρώπινο γένος και προ των πυλών για μάχες οι οποίες θα πρέπει να δοθούν πλέον στον δρόμο και σώμα με σώμα και όχι από τον καναπέ όπως μέχρι σήμερα. Δεν μπορούμε να δούμε ακόμα την λαίλαπα που έρχεται διότι το σύστημα έχει φροντίσει να μας υπνωτίσει διαμέσου της πληροφοριακής προπαγάνδας, της υλιστικής ευμάρειας και της τεχνολογίας και έτσι να μας αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα. Όσο παραμένουμε υπνωτισμένοι σε αυτή την κατάσταση στην οποία δεν μπορούμε να δούμε την μεγάλη εικόνα της αλήθειας για όσα πραγματικά συμβαίνουν αλλά αποσιωπούνται, όσο παραμένουμε υπνωτισμένα πρόβατα και δεν αναλαμβάνουμε συνειδητή δράση θα είμαστε υπεύθυνοι για όσα θα συμβούν σε εμάς και στις γενιές που ήρθαν και που έρχονται. Δεν μπορούμε πλέον να κοιτάμε με αδιαφορία το σπίτι του γείτονα να καίγεται διότι σύντομα θα έρθει και η δικής μας ώρα. Και τότε θα είναι αργά για αναλύσεις και ώρα για δράση.

Το consciousness.gr ως ελάχιστη προσφορά συνειδησιακής αντίστασης σε όσα συμβαίνουν και σε όσα μέλλουν να συμβούν, δημοσιεύει αφυπνιστικά κείμενα όπως αυτό καθώς και συλλογές άρθρων και συνδέσμων στο διαδίκτυο με εναλλακτικά και έγκυρα δίκτυα επιστήμης και ενημέρωσης, επιμορφωτικά ντοκυμαντέρ και συνεντεύξεις έγκυρων επιστημόνων, με στόχο να στηρίξει αυτούς τους λίγους επιστήμονες οι οποίοι έχουν απομείνει αλώβητοι από αυτή την μαζική αλλοίωση συνειδήσεων και μάχονται υπέρ της επιστημονικής γνώσης και της αλήθειας. Ειδικώς τα επιστημονικά πεδία της γενετικής, της μοριακής βιολογίας και της ιατρικής έχουν βαρύνουσα σημασία διότι από την επιστημονική γνώση την οποία αυτά προσφέρουν εξαρτάται η ευημερία μας ή η καταστροφή μας στο υλικό πεδίο. Ας τιμήσουμε τους λίγους αλλά σημαντικούς “άγνωστους στρατιώτες” της επιστήμης και ας μην ξεχνούμε ποτέ ότι επιστήμη χωρίς συνείδηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά καταστροφή της ψυχής.

Πηγές

https://www.wikiwand.com/el/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82

https://www.wikiwand.com/el/%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%AC_%CE%A1%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr