Ημερολόγιο αυτογνωσίας
- Αυτοβελτίωση, Εσχατολογία και μεταθανάτια πορεία, Ημερολόγιο αυτογνωσίας, Μαθήματα ζωής, Πνευματικότητα, Φιλοσοφία

Ημερολόγιο αυτογνωσίας 20 ΝΟΕ 2023

Αν αναμονή της μεγάλης εορτής του νέου Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη του εν Ευβοία, έλαβα ένα μήνυμα από μια ψυχή, η οποία χωρίς να το συνειδηποιεί μου έδωσε με δυο σοφά λόγια ένα κίνητρο για την επιβολή μιας αναγκαίας ισορροπίας. Μου είπε ότι οι απαντήσεις για όλα όσα μας προβληματίζουν βρίσκονται στην βαθύτερη συνειδητοποίηση των λόγων για των οποίων έχουμε έρθει σε αυτή την επίγεια ζωή.

Τα λόγια αυτά με έκαναν να “φρενάρω” και να σκεφτώ. Έφεραν στο προσκήνιο για μια ακόμα φορά κάτι το οποίο γνωρίζω πολύ καλά σε θεωρητικό και διανοητικό επίπεδο αλλά χρειάζομαι ίσως και άλλα χαστούκια και πόνο από την ζωή για να μπορέσω να το ψηλαφίσω εξίσου εμπειρικά και βιωματικά. Αυτό το κάτι είναι η συνειδητοποίηση ότι όλες οι απαντήσεις στα “Γιατί” της ύπαρξής μας μπορούν να έρθουν μόνο δια της οδού της Αληθείας του Αληθινού Φωτός της Αυτογνωσίας. Η Αλήθεια αυτή με τη σειρά της προϋποθέτει προσεκτική και ενδελεχή εξέταση όλων των σωμάτων από τα οποία συντιθέμεθα, δηλαδή το υλικό/σαρκικό, το αιθερικό, το αστρικό, το κατώτερο νοητικό, την ψυχή, το ανώτερο νοητικό και το πνευματικό καθώς και την πιο αναλυτική προσέγγιση του κύκλου του κάρμα και της μετενσάρκωσης στο υλικό μας ταξίδι μεταξύ του ορατού και του αοράτου. Όλα αυτά με την σειρά τους προϋποθέτουν διαρκή διεύρυνση της συνειδητότητάς μας.

Η αναλλοίωτη και άχρονη Αλήθεια βρίσκεται θαμμένη κάτω από τόνους ψεμάτων, παραποιήσεων, διαστρεβλώσεων, αποπροσανατολισμών και κάτω από μια σειρά κακών συνηθειών, ψυχολογικών προσκολλήσεων, εμμονών και επίπλαστων αναγκών στην βιοποριστική καθημερινότητα του υλικού πεδίου. Χρειάζεται πολύ δυνατό στομάχι και ατελείωτο ψυχικό σθένος πρώτον για να μπορέσει κανείς να αντικρύσει και να αντέξει την Αλήθεια καθώς και να την ξεχωρίσει από το στημένο σκηνικό της υλικής πραγματικότητας και δεύτερον για να κάνει βαθύτερο και κύριο στόχο της επίγειας ζωής του την αναζήτηση αυτής της μίας Αλήθειας. Να μην ξεχνούμε εξ’άλλου ότι άλλο η πραγματικότητα και άλλο η Αλήθεια. Άλλο φαίνομαι, σκέφτομαι και υπάρχω και άλλο Είμαι.

Ο πνευματικός μας αγώνας αυτός είναι διαρκής και αλύπητος. Πρόκειται πιο σωστά για έναν αδήλωτο πόλεμο με αμέτρητες καθημερινές μάχες και μια τελική έκβαση η οποία κρίνεται στην αποχώρηση από το υλικό πεδίο και την αποδοχή ή μη της προμελετημένης τύχης μας που μας προβάλλεται δολίως ως “αναγκαίο κακό” από τις εγκόσμιες δυνάμεις. Για να μπορέσουμε να δούμε αληθινό φως στο τούνελ όμως, ο λογισμός και η ψυχή μας πρέπει να εστιάζουν στις υπερκόσμιες δυνάμεις και να επικαλούμαστε διαρκώς και παρακλητικώς την πλήρωσή μας με Πνεύμα δια της οδού της μετανοίας.

Σε ευχαριστώ εκεί όπου είσαι για αυτά τα λόγια σου και σου εύχομαι καλή δύναμη και στον δικό σου αγώνα για την Αλήθεια και την ουσιαστική αυτογνωσία.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr