Ημερολόγιο αυτογνωσίας
- Αυτοβελτίωση, Ημερολόγιο αυτογνωσίας, Μαθήματα ζωής

Ημερολόγιο αυτογνωσίας 1 Ιουλίου 2023

Οι Άγιοι Ανάργυροι ήταν αδερφοί ιατροί οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μαχόμενοι υπέρ της υγείας και της ζωής των ασθενών τους χωρίς να ζητούν οικονομική ανταμοιβή, εξ’ου και αν-άργυροι. Η μνήμη τους τιμάται σήμερα από την ορθόδοξη εκκλησία και οι κατά τόπους ενορίες διοργανώνουν πανηγύρεις και τους σχετικούς εορτασμούς.

Ο σημερινός μου στοχασμός αφορά μια σειρά σκέψεων που έκανα το πρωί καθώς περπατούσα προς την κορυφή του Υμηττού. Οι σκέψεις αυτές κινούνται γύρω από το πως δαπανούμε τον χρόνο μας εντός μιας ημέρας και ενός μήνα.

Σε ποιες δραστηριότητες, εσωτερικές και εξωτερικές δαπανούμε τον χρόνο και την ενέργειά μας; Για να ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα.

  • Έγερση στις 7:00 και 7:00-8:30 περπάτημα 9 χμ στο βουνό ακούγοντας αγαπημένες εκπομπές, podcast, ντοκυμαντέρ, πνευματικές ομιλίες και αγαπημένες μουσικές και παρατηρώντας το πανέμορφο φυσικό τοπίο.
  • 8:30-9:00 πρωινό με βρώμη, λιναρόσπορο, κακάο και γάλα αμυγδάλου. Χωρίς αυτό τίποτα δεν πάει καλά. Η καλή μέρα από το καλό πρωινό φαίνεται.
  • 9:00-10:00 μετάβαση στο γραφείο ή διάβασμα νέων και οργάνωση του πλάνου της εργασιακής ημέρας.
  • 10:00-17:30 εργασία με ελάχιστα ενδιάμεσα διαλείμματα και ένα 30λεπτο διάλειμμα για φαγητό.
  • 17:30-18:30 επιστροφή στο σπίτι.
  • 18:30-19:00 βραδινό φαγητό.
  • 19:00-22:00 Αυτός είναι ο κρίσιμος προσωπικός χρόνος για προσωπική δημιουργία και ανεξάρτητα “επαγγελματικά” έργα (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου στα ιστολόγια). Χωρίς τηλεόραση ή άλλο χαμένο χρόνο, με λιγότερες οθόνες και περισσότερα βιώματα.
  • 22:00-7:00 Καθαριότητα και χρόνος ανάπαυσης.

Τελικά λοιπόν μέσα σε μια σχετικά τυποποιημένη “ρουτίνα” καθημερινότητας, υπάρχουν 3 περίπου ώρες για προσωπικό δημιουργικό χρόνο καθημερινά, ήτοι περίπου 90 ώρες μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή 3-4 24ωρα το μήνα. Αξίζει να σκεφτούμε τις προτεραιότητές μας και την δημιουργικότητά μας καθώς και το που τελικά δαπανούμε την ενέργεια και τον διαθέσιμο χρόνο μας.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr