Μέγας Οδηγός Διαίτης Βιβλίο

Μέγας οδηγός διαίτης

Τίτλος

Μέγας Οδηγός Διαίτης
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Συγγραφέας

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

Σύνοψη περιεχομένων του βιβλίου

Εφ’ όσον η σημερινή θεραπευτική χρησιμοποιεί δηλητήρια για φάρμακα, δεν πρέπει να θεωρείται προοδευμένη. Δεν εφαρμόζει τον αφορισμό του Ιπποκράτη “Ωφελέειν, μη βλάπτειν”. Τα τελευταία χρόνια χορηγούν οι Ιατροί στους ασθενείς που νοσηλεύουν απερίσκεπτα πολλά και εξαιρετικά τοξικά φάρμακα, ακόμα και στις περιπτώσεις που πάσχουν από ελαφρές αρρώστιες. Δεν εφαρμόζουν τις συμβουλές που απευθύνουν σ’ αυτούς οι φαρμακολόγοι, ότι πρέπει να μη χορηγούν στους ασθενείς χωρίς να υπάρχει ανάγκη φάρμακα, γιατί όλα τα φάρμακα είναι τοξικά. “Πριν ο γιατρός χορηγήσει ένα φάρμακο, γράφει ο καθηγητής της Φαρμακολογίας κ. Λογαράς, πρέπει να σταθμίσει την ωφέλεια που θα προκύψει από την χορήγηση του φαρμάκου και τους κινδύνους στους οποίους θα εκθέσει αυτόν”. Σε κάθε άρρωστο, που πυρέσσει χορηγούν αντιπυρετικά και αντιβιοτικά φάρμακα για να εξαλείψουν τον πυρετόν, παρ’ όλο που γνωρίζουν ότι ο πυρετός δεν είναι “η αρρώστια”, αλλά μία αμυντική και θεραπευτική αντίδραση του οργανισμού ενάντια στους παθογόνους παράγοντες. Ο πυρετός θεραπεύει, γι’ αυτό μη τον καταπολεμάτε. Οι μητέρες μόλις διαπιστώνουν ότι το παιδί τους έχει πυρετό χορηγούν σ’ αυτό αντιπυρετικά φάρμακα κι αντιβιοτικά. […]
Ο καθένας μόλις νιώσει πονοκέφαλο, έστω κι ελαφρό, καταπίνει παυσίπονα, χωρίς καν να περάσει από το μυαλό του ότι υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάποια σοβαρή βλάβη. Εκατομμύρια χάπια ασπιρίνες κι άλλα παυσίπονα καταπίνουν κάθε χρόνο οι πολιτισμένοι κάτοικοι της γης. […]
Με την απερίσκεπτη χρήση φαρμάκων δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό που έδωσε, σε μας τους ιατρούς ο Γάλλος φιλόσοφος Βολταίρος “Οι ιατροί, γράφει στην Εγκυκλοπαίδειά του, είναι άνθρωποι, που χρησιμοποιούν φάρμακα, που γι’ αυτά ελάχιστα γνωρίζουν και τα εισάγουν σ’ έναν οργανισμό για τον οποίο γνωρίζουν ακόμα λιγώτερα.
Χορηγούν φάρμακα όχι μόνο στους άρρωστους που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, αλλά και στους άρρωστους που πάσχουν από παθήσεις που οφείλονται σ’ άλλους βλαπτικούς παράγοντες. Έτσι δίνουν στους ασθενείς που πάσχουν απ’ αρθριτισμό ισχυρά αντιβιοτικά φάρμακα, ενώ γνωρίζουν ότι είναι ανώφελα.
Στην εξάπλωση της μόδας της πολυφαρμακίας συντελούν οι φαρμακοβιομηχανίες. Με παντοειδή μέσα προπαγανδίζουν τις αποτελεσματικές φαρμακευτικές ουσίες που παράγουν. Με παραπλανητικές ρεκλάμες παρασύρουν τους γιατρούς στο ν’ αναγράφουν τα θαυματουργικά τους σκευάσματα παντού εξαπολύουν τους ιατρικούς επισκέπτες να πείσουν τους γιατρούς να χρησιμοποιούν τα σκευάσματά τους. Κολοσσιαία κέρδη πραγματοποιούν από την καταπληκτικά επικερδή επιχείρησή τους. Δημόσιος κίνδυνος έχουν καταντήσει σήμερα οι φαρμακευτικές εταιρείες. […] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Πίνακας περιεχομένων

Πολύτιμοι κανόνες ορθής διατροφής για την διατήρηση της καλής υγείας και της ριζικής θεραπείας:
Αθριτισμού
Άσθματος
Ακμής
Αιμορροΐδων
Αρτηριοσκληρώσεως
Αλλεργιών
Αμοιβαδώσεων
Βρογχίτιδας
Δυσκοιλιότητας
Εκζεμάτων
Έλκους στομάχου
Ζαχαροδιαβήτου
Ημιπληγίας
Ισχιαλγίας
Καρδιοπαθειών
Κωλίτιδος
Οσφυαλγίας
Παθήσεων των νεφρών
Παθήσεων του ύπατος
Παχυσαρκίας
Πεπτικών διαταραχών
Σπονδυλαθρίτιδος
Υπερτάσεως
Φλεγμονών κλπ.

Σχετικά Συντακτική ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Συντακτική ομάδα Consciousness.gr