ζωή πριν από το θάνατο
- Θεολογία, Πνευματικότητα, Φιλοσοφία

Υπάρχει ζωή πριν από το θάνατο;

Στα ακόλουθα video παρουσιάζεται η ομιλία του πρώην μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου σχετικά με την όντως Ζωή. Το μεγάλο δίλημμα “Υπάρχει ζωή πριν από το θάνατο;” φαντάζει επίκαιρο όσο ποτέ, στην εποχή της υπερπληροφόρησης και των ανθρώπων με πολυάσχολες και πολύβουες ζωές. Ξεκινώντας με την διάκριση μεταξύ επίβιωσης και ζωής, ο Σιατίστης Παύλος μας οδηγεί από την εγκόσμια αντίληψη της ζωής στο βίωμα της επουράνιας όντως Ζωής.

Ομιλία μέρος 1ο

Ομιλία μέρος 2ο

Ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971. Το 1973 χειροτονήθηκε διάκονος από τον μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι. Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο. Ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία, αναπτύσσοντας κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.

Από το 1998 κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος. Επίσης του ανατέθηκε η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Πολλά έτη είναι παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».

Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. Η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο. Ως μητροπολίτης είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της Χρυσής Αυγής εξηγώντας ότι η ιδεολογία της δεν έχει σχέση με τον λόγο του Ευαγγελίου.

Πέθανε αιφνίδια στις 13 Ιανουαρίου 2019 σε ηλικία 72 ετών, στο σπίτι του στην Χαλκίδα.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr