Υμηττός μονοπάτι 11
- Αποδράσεις, Νομός Αττικής, Συνειδητή άσκηση, Υγεία

Υμηττός μονοπάτι 11

Πεζοπορία στον Υμηττό

Ο Υμηττός είναι βουνό της Αττικής. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αθήνας. Υψώνεται μεταξύ του λεκανοπεδίου Αττικής και των Μεσογείων με κατεύθυνση από Β. προς Ν. από τη δίοδο του Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού καταλήγοντας πάνω από τη Βούλα και τη Βάρη. Με μήκος 23 χιλιόμετρα και με το πλάτος του να ποικίλλει από 4 έως 6 χιλιόμετρα καλύπτει έκταση 80.000 στρεμμάτων. Έχει υποστεί καταστροφικές πυρκαγιές αλλά συνεχίζει να διαθέτει εκτάσεις πρασίνου από τις συνεχείς δενδροφυτεύσεις. Από γεωλογική άποψη ο Υμηττός ανήκει στην αττικοκυκλαδική ζώνη. Τα πετρώματά του περιέχουν ασβεστόλιθους, σχιστόλιθους και μεγάλες μάζες μαρμάρου και μαρμαρυγιακών σχιστολίθων.

Η πνευματική διάσταση

Το περπάτημα στον Υμηττό είναι για μένα η απόλυτη απόδραση εντός νομού Αττικής. Προσφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες για απομόνωση και εσωτερική εργασία, κάθαρση του νου από τους λογισμούς, χώρο για στοχασμό και βαθύτερη επαφή με τη φύση και το περιβάλλον. Έρχονται στιγμές κατά την πεζοπορία στα μυστικά μονοπάτια του Υμηττού, στις οποίες ευρισκόμενος κανείς μπορεί να ανακαλύψει απείρου κάλλους φυσικά τοπία, ήχους, εικόνες και να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά ως μια πύλη σύνδεσης με τον εσωτερικό του Εαυτό.

Υμηττός μονοπάτι 11

Στο παρακάτω βίντεο, η ομάδα πεζοπορίας “Wanderers”, δηλαδή οι “Περιπατητές”, παρουσιάζουν από την αρχή ως το τέλος ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια του Υμηττού, το μονοπάτι 11. Από την έως τώρα ενασχόλησή μου με την πεζοπορία στον Υμηττό, το μονοπάτι 11 είναι από τα πολύ αγαπημένα μου.

Χάρτες πεζοπορικών διαδρομών

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε χάρτη ο οποίος περιλαμβάνει μια αξιοσημείωτη ανάλυση των πεζοπορικών διαδρομών του Υμηττού. Χρήσιμο για όσες και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα διαθέσιμα μονοπάτια και να γνωρίσουν καλύτερα και πιο βιωματικά τις πανέμορφες διαδρομές του αγαπημένου Υμηττού.

https://anavasi.gr/imitos-chartis-gr

Πηγές

https://www.topoguide.gr/mountains/attiki/advs_imittos/imittos_hiking.php

https://el.wikiloc.com/oreibasia-diadromes/umettos-monopati-11-25723519

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr