υγεία και θρησκεία
- Επιστήμη, Θεολογία, Πνευματικότητα, Υγεία

Υγεία και θρησκεία

Εισαγωγή

Αναδημοσιεύουμε τον πρόλογο του πρωτοπρεσβύτερου και καθηγητή χειρουργικής Δημήτρη Λινού από την ιστοσελίδα healthandreligion.gr. Στην ιστοσελίδα αυτή παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα μια ανθολογία συζητήσεων, παρουσιάσεων και προβληματισμών στο πεδίο του συγκερασμού των επιστημών υγείας και της χριστιανικής πνευματικότητας και θεολογίας. Οι διαλέξεις οι οποίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα από έγκριτους επιστήμονες και κληρικούς στοχεύουν στην μελέτη του “όλου ανθρώπου” και στην αντιμετώπιση του ασθενούς και της ασθένειας καθώς και της θεραπείας και της ίασης ως φαινομένων ψυχοσωματικών σε κάθε περίπτωση. Ο συνδυασμός της κλινικής θεραπευτικής πράξης με την φιλοσοφία, την θεολογία και την χριστιανική πνευματικότητα αποτελούν μια ένδειξη ωρίμανσης του συνειδησιακού και αυτογνωσιακού επιπέδου της ανθρωπότητας και προβάλλουν ως εχέγγυο για την βελτίωση και διεύρυνση της ιατρικής επιστήμης στον σύγχρονο κόσμο.

Οι διαλέξεις προσφέρονται δωρεάν μέσω διαδικτύου και είναι διαθέσιμες μέσω της ακόλουθης διεύθυνσης: https://healthandreligion.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd/


HealthAndReligion.Gr

Τα θέματα «Υγείας & Θρησκείας» απασχολούν όλο και περισσότερο τους Καθηγητές και φοιτητές των Ιατρικών Σχολών, αλλά και τους Καθηγητές και φοιτητές των Θεολογικών Σχολών σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου, ιδίως στις ΗΠΑ.

Με έκπληξη, οι γιατροί ανακαλύπτουν στις σύγχρονες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε κορυφαία περιοδικά (όπως JAMA, NEJM, κα) ότι οι ασθενείς τους ζητούν από αυτούς να ασχοληθούν εκτός από τις σωματικές τους ανάγκες και με τις πνευματικές τους ανάγκες. Η συνεργασία μεταξύ των Επιστημών Υγείας και Θεολογίας τη περίοδο της Πανδημίας του Covid 19, έδειξε ότι μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική σε όλα τα θέματα υγείας όταν οι γιατροί και οι ιερείς και θεολόγοι (όλων των θρησκειών) συναντηθούν σε παρόμοιες προσπάθειες όπως τα διαδικτυακά μαθήματα «Υγείας & Θρησκείας» που θα συνεχισθούν και την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023.

Η απλή ανάγνωση του προγράμματος των μαθημάτων αποκαλύπτει τη ποιότητα των ομιλητών και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των θεμάτων που θα αναπτύξουν.

Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει σε όλους να συμμετέχουν κάθε Πέμπτη 3μμ-4μμ με απλή πληκτρολόγηση του site healthandreligion.gr στο κινητό ή τον υπολογιστή τους. Στο ίδιο site μπορούν να παρακολουθήσουν και όλες τις προηγούμενες διαλέξεις, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν.

Πηγή

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr