- Πνευματικότητα, Τέχνη

Η θεραπευτική δύναμη του νερού

Είναι βαθιά η μεταμορφωτική και η θεραπευτική δύναμη του νερού σε όλες του τις εκδοχές και σε όλες του τις διαστάσεις. Η επαφή με το υγρό στοιχείο μας ηρεμεί, μας μεταμορφώνει, μας καθηλώνει, μας ταξιδεύει. Ένα βραδινό μπάνιο κάτω από το φως του φεγγαριού, ένας περίπατος στο ποτάμι, η παρακολούθηση της πορείας που ακολουθεί το νερό από την πηγή του μέχρι την τελική εκβολή του, μια δυνατή βροχή σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο, ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους ή μπάνιο, ένα υδρομασάζ, μια συνεδρία σάουνας ή θερμών ιαματικών λουτρών, το χαμάμ, το κολύμπι στην πισίνα, μια κατάδυση, η εξερεύνηση του βυθού της θάλασσας αλλά και της ανθρώπινης ψυχής…. Όλα αυτά είναι όμορφα παραδείγματα που έχουν ως κοινό παρονομαστή το νερό και τις θαυματουργικές του δράσεις. Ωστόσο από όλα αυτά μπορεί να επιλέξει κανείς τη βροχή, το βίωμα εκείνο που φανταζόμαστε, διότι δεν το έχουμε ακόμα ζήσει, το οποίο προκύπτει όταν βρεθείς ακάλυπτος και απροστάτευτος κάτω από την δύναμη της βροχής, κάπου κοντά στη φύση και να αφεθείς ολοκληρωτικά σε αυτήν…

Όταν θα διαβάζεις τα κείμενα σε αυτό το blog ίσως να σε βοηθήσει να ακούς παράλληλα τον ήχο της βροχής και να νιώθεις την θεραπευτική δύναμη του νερού. Σου προτείνω να διαβάζεις ένα μέρος κάθε κειμένου, μετά να κλείνεις για λίγο τα μάτια και να αναπολείς αυτά που μόλις διάβασες, να μην σκέφτεσαι, απλά να αφήνεσαι και ό,τι σου έρθει εκείνη τη στιγμή. Το μόνο που ζητάω είναι να ακούς τη βροχή.

Μια όμορφη εκδοχή που ανακάλυψα στο Διαδίκτυο είναι η ακόλουθη: http://www.rainymood.com/Μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις τον ήχο της βροχής με την αγαπημένη σου μουσική ή τραγούδι. Αρκεί απλά να βρεις την τιμή της παραμέτρου v (video) στην διεύθυνση ενός youtube video και να την προσθέσεις στην διεύθυνση του rainy mood. Για παράδειγμα αν το βίντεο είναι το https://www.youtube.com/watch?v=shOYmSfhK9k, τότε η διεύθυνση για την μίξη βροχής με το συγκεκριμένο βίντεο είναι η εξής: https://rainymood.com/watch?v=shOYmSfhK9k.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr