Ημερολόγιο αυτογνωσίας
- Αυτοβελτίωση, Ημερολόγιο αυτογνωσίας, Μαθήματα ζωής, Φιλοσοφία

Ημερολόγιο αυτογνωσίας 24 Φεβ 2023

LinkedIn

Το λέει και η λέξη, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματική κυρίως χρήση, συνδεδεμένος εκ των έσω. Κάθομαι σε μια ακόμα οθόνη και κάτι με ωθεί να συνδεθώ στις συνομιλίες του μέσου αυτού με συνεργάτες και φίλους, από τότε που ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ κάποια στιγμή το 2007 εντεύθεν.

Flash back και flash forward

Βλέπω συνομιλίες με άσχετους και με σχετικούς, με χαμένους και με επανασυνδεμένους χαρακτήρες. Φιγούρες που ήταν θολές εξαρχής και άλλες που ξεκίνησαν καθαρές και θόλωσαν μετά. Άνθρωποι που ήρθαν για να φύγουν και άλλοι που ήρθαν για να μείνουν. Παρουσίες που ήρθαν για να ταράξουν τον ψυχισμό και να προκαλέσουν πόνο και άλλες που ήρθαν για να μορφώσουν, να διδάξουν, να σμιλεύσουν χαρακτήρα.

Βλέπω τον επαγγελματικό εαυτό μου να ξεκινά σε κατάσταση αβεβαιότητας και η αρχική απειρία και σύγχυση να μετατρέπεται σε μια διαδρομή λαθών, πειραματισμών, σκληρής προσπάθειας και πόνου/κόπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πάλι στην Ελλάδα. Βλέπω το εφήμερο της φαντασιακής επαγγελματικής αυτοπραγμάτωσης αλλά και την αυτογνωσιακή δύναμη της περιπλάνησης στο εξωτερικό και στο εσωτερικό μου γίγνεσθαι. Ήταν χρήσιμος όλος αυτός ο πόνος και ο κόπος; Και ναι και όχι, κάποια σημεία ήταν αναγκαία, κάποια άλλα ήταν “πολύ κακό για το τίποτα”. Ίσως καταφέρνω τελικά όσο περνούν τα χρόνια να αντιλαμβάνομαι την διαφορά ανάμεσα στο αυτοκαταστροφικό αυτομαστίγωμα του κρυμμένου Εγώ και στην αναγκαιότητα του ανηφορικού μονοπατιού του σταυρικού πόνου, στον δρόμο προς το φως της εσωτερικής αναγέννησης.

Ανάμεσα σε αυτό το flash back του παρελθόντος και στο flash forward του μέλλοντος, θυμίζω στον εαυτό μου να μην σταματά να διεκδικεί την ψηλάφιση του άχρονου και αναλλοίωτου ΤΩΡΑ.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr