Ημερολόγιο αυτογνωσίας
- Αυτοβελτίωση, Ημερολόγιο αυτογνωσίας, Μαθήματα ζωής, Πνευματικότητα

Ημερολόγιο αυτογνωσίας – 18 Ιαν 2021

Γράφω και γράφω και ξαναγράφω. Και εκφράζω όσα από μέσα μου αναβρύζουν σαν χείμαρρος. Και συνειδητοποιώ ότι τη στιγμή κατά την οποία θα εκφράσω κάτι, εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα έχω χάσει την εσωτερική μου συγκέντρωση. Ο λόγος είναι σχάση και διαίρεση, είναι ύπουλα αποπροσανατολιστικός και εθιστικός. Βασικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, εξ’άλλου εν αρχή ην ο λόγος. Ποιο το τίμημα όμως τελικά;

Βλέπω ότι περνούν οι ημέρες και αντί να ηρεμώ μέσα μου εκφράζοντας αυτές τις σκέψεις έρχονται στιγμές κατά τις οποίες η εσωτερική ταραχή, ο θυμός, ο φόβος και η απόγνωση υπερχειλίζουν το ποτήρι των εσωτερικών εμπειριών μου. Συνειδητοποιώ πολύ καλά αυτό που έλεγε ο αείμνηστος φιλόλογος και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, ότι τα παιδιά σου δεν τα διδάσκεις με αυτά που λες και γράφεις ούτε με αυτά που γνωρίζεις, αλλά με αυτά που ΕΙΣΑΙ. Και ποιοί είμαστε; Τι είμαστε; Πόσο παρατηρούμε το τι μας συμβαίνει; Πόσο συνειδητά ενδιαφερόμαστε για την πνευματική μας πορεία; Πόσο εύκολο είναι να κρατηθούμε σε ένα πνευματικό μονοπάτι και, αν όχι να αποτινάξουμε εντελώς, να ελέγξουμε τους φρενήρεις ρυθμούς και τις προκλήσεις της καθημερινότητάς μας; Ιδιαιτέρως αν είσαι γονιός συνειδητοποιείς το μέγεθος της ευθύνης αλλά και το γεγονός ότι η γονεϊκή εκτός από ευλογία και ευκαιρία είναι και μια μεγάλη παγίδα για την απώλεια της αυθυπαρξίας μας.

Όσο και να εκφράσεις όσα έχεις μέσα σου και όσο και να εκδηλώσεις τις πνευματικές σου ανησυχίες και τους προβληματισμούς σου, αν συνειδητά δεν αποφασίσεις σιωπηρώς να εργαστείς πνευματικά σε καθημερινή βάση, δεν έχεις καν ξεκινήσει το ταξίδι. Υπάρχουν συγκυρίες και περίοδοι στην εξωτερική ζωή και στους εσωτερικούς κύκλους της ψυχής μας κατά τις οποίες η συγκέντρωση να καθίσταται δυσκολότερη από ό,τι συνήθως. Ωστόσο η κινητήριος δύναμη είναι μια διακριτική ήρεμη δύναμη μέσα μας. Είναι η βαθύτερη ανάγκη του πνεύματος να απεγκλωβιστεί από την φυλακή του εγώ και από την αμαρτία του υλικοενεργειακού σύμπαντος στο οποίο η μοίρα μας καθόρισε να διαβιούμε. Αυτή την διακριτική εσωτερική φωνή μόνο αν αφουγκραστούμε προσεκτικά αρκεί για να προχωρήσουμε, αρκεί να θελήσουμε να την ακούσουμε και να ενστερνιστούμε ότι το να κρατήσουμε αυτή τη φωνή της συνειδητότητάς μας ζωντανή καθημερινά είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

Υπάρχουν τρεις βασικές διεργασίες τα ονόματα των οποίων αρχίζουν από το γράμμα Α. Όταν οι διεργασίες αυτές προκληθούν συνειδητά και ακολουθηθούν καθημερινά με προσήλωση, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η ζωή μας και η αντίληψή μας για τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Πρώτα έρχεται η Αυτοπαρατήρηση. Χωρίς αυτή υπάρχουμε χωρίς να αντιληφθούμε ποτέ ότι είμαστε. Με την αυτοπαρατήρηση αντιλαμβανόμαστε σταδιακά όλο και καλύτερα την διαφορά του ΕΙΜΑΙ από το ΥΠΑΡΧΩ. Και με την αυτοπαρατήρηση κατανοούμε καλύτερα την δυαδική μας φύση την οποία εύκολα μπορούμε να διαχωρίσουμε από την πνευματική μας φύση.

Μετά ως απότοκο της αυτοπαρατήρησης έρχεται η αποταύτιση. Αναφέρομαι στην αποταύτιση της υλικοενεργειακής μας φύσης από το καθαρό μας Πνεύμα. Όσο μεγαλύτερος ο πόνος της καθημερινότητά μας τόσο πιο έντονη η ορμή και η δίψα μας για βαθύτερη αυτοπαρατήρηση και ενδοσκόπηση και τόσο πιο αποτελεσματική η αποταύτιση του πνεύματός μας από την ύλη και τις ενέργειες του Εγώ μας.

Και αφού έχουμε εμπεδώσει στο είναι μας την αποταύτιση της ουσίας μας (πνεύμα) από την περιουσία μας (σώμα, ύλη και ενέργεια), τότε έρχεται αυθορμήτως η ανάγκη για την αποποίηση. Έρχεται σε όλους μας μια στιγμή κατά την οποία απεκδυόμαστε όλα όσα πλανεμένα και ψεύτικα φορέσαμε ή μας φόρεσαν στην επίγεια ζωή. Σε αυτή τη μεγάλη στιγμή όλα όσα δεν είναι αληθινά καταρρέουν μέσα μας και λαχταρούμε να ενωθούμε με όλα όσα είμαστε πραγματικά, με όλα όσα εκφράζουν την Αλήθεια. Όσο νωρίτερα στην επίγεια ζωή μας έρθει αυτή η συνειδητοποίηση και η ανάγκη για αποποίηση, τόσο το καλύτερο για εμάς, διότι τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε για να ασκηθούμε και για την εμπεδώσουμε, να την κάνουμε πράξη της ζωής μας και να ατενίσουμε την ουσιαστική μας φύση πριν διαλυθεί το υλικό σώμα που φέρει προσωρινώς την ψυχή μας. Να κατορθώσουμε δηλαδή τρόπον τινά να “πεθάνουμε πριν πεθάνουμε” και έτσι να συνειδητοποιήσουμε ότι “θάνατος με την ανθρώπινη έννοια και διάσταση δεν υπάρχει”.

Αυτοπαρατήρηση

Αποταύτιση

Αποποίηση

Ας θυμόμαστε και ας εφαρμόζουμε τα τρία αυτά άλφα στην καθημερινή μας ζωή. Υγεία και δύναμη σε όλες και όλους.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr