- Ελληνική γλώσσα, Μαθήματα Νέων Ελληνικών

Διαδικτυακά μαθήματα ελληνικών

Στο παρόν άρθρο καταγράφονται συνοπτικά διευθύνσεις στο διαδίκτυο όπου προσφέρονται μαθήματα ελληνικών τόσο για Έλληνες όσο και για αλλοδαπούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τα ελληνικά τους.

Ελληνικά Πανεπιστήμια και φορείς

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει σχεδιάσει και έχει παράγει το Online Greek Course (Διαδικτυακό Μάθημα Ελληνικών), το οποίο στοχεύει στο να παρέχει σε φοιτητές, επαγγελματίες και σε όσους ζουν εκτός Θεσσαλονίκης ή εκτός Ελλάδος μια ελκυστική εμπειρία μάθησης. Υπάρχουν δύο επίπεδα επάρκειας της γλώσσας: το Α1 OCG είναι σχεδιασμένο για απολύτως αρχάριους, ενώ το Α2 προσφέρεται σε εκείνους που διαθέτουν μια πολύ βασική γνώση της ελληνικής και οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει επίσης τη δυνατότητα online εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Τα προσφερόμενα επίπεδα είναι τα βασικά (Α1 και Α2). To πρόγραμμα στοχεύει στη διευκόλυνση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για όσους διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Το «Μιλώ Ελληνικά» (SpeakGreek), είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο στο διαδίκτυο για τον προφορικό λόγο, το οποίο παρέχει εξάσκηση στην αντίληψη και παραγωγή ήχων, τόνων, τονισμών και ρυθμών της Ελληνικής. Είναι το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό biofeedback εργαλείο για τον προφορικό λόγο για την ελληνική γλώσσα, το οποίο αναμένεται να ωφελήσει διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα τον αυξανόμενο αριθμό ατόμων που μαθαίνουν την ελληνική ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ή παιδιά με διαταραχές στο λόγο και στην ακοή σε γενικά ή ειδικά σχολεία.

Φιλογλωσσία+ (Filoglossia+) του Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου είναι μια ψηφιακή σειρά τεσσάρων διαθέσιμων στο διαδίκτυο εκπαιδευτικών πολυμέσων CD-ROMs, για την εκμάθηση της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας, το οποίο αφορά αρχάριους. Το πρόγραμμα βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επικοινωνιακή προσέγγιση, ενώ εστιάζει στην παραγωγή και στην κατανόηση τόσο του προφορικού, όσο και του γραπτού λόγου.

Το ιδιωτικό πρόγραμμα Greek Online Learning προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα, με αξιοποίηση της διαδραστικής μεθοδολογίας,

Κέντρο ελληνικού πολιτισμού

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι το πρώτο σχολείο που προσέφερε διαδικτυακά μαθήματα σε όλα τα επίπεδα ελληνομάθειας. Το πρόγραμμα μαθημάτων online άρχισε το 2009 και τώρα προσφέρει:

  • Online μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα(Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2)
  • Ειδικά τμήματα προετοιμασίας για τις επίσημες Εξετάσεις Ελληνομάθειαςσε όλα τα επίπεδα.
  • Ειδικά μαθήματα για την εξάσκηση στον προφορικό λόγο (speaking+ listening)
  • Ένα μάθημα σε επίπεδο Γ2+ για την διατήρηση της επαφής με την σύγχρονη Ελλάδα (Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ@HCC- επίπεδο Γ2+)
  • Λέσχες Ανάγνωσης και συζήτησης για βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας στα επίπεδα Β2, Γ1, Γ2
  • Αρχαία Ελληνικά
  • Ελληνικά για παιδιά ΠΑΜΕ, ΠΑΙΔΙΑ! α: 7-9 ετών, β: 10-12 ετών
  • Ειδικά σχεδιασμένα θεματικά εργαστήρια πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα του ελληνικού πολιτισμού (π.χ. ελληνική κουζίνα, μουσική, χορός, κινηματογράφος, πολιτική κ.α.- για τα επίπεδα Β2 και πάνω).

Ελληνοαμερικανική ένωση (Hellenic American Union)

Eκμάθηση Ελληνικών με Podcasts

Δωρεάν σειρά μαθημάτων με τη χρήση βίντεο για εκμάθηση της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας.

Άλλες διαδικτυακές υποδομές εκμάθησης ελληνικών

Πηγή

https://www.mfa.gr/serbia/spoudes-sten-ellada/ekmathese-ellenikes/diadiktuaka-mathemata-ellenikes-glossas.html

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr