Γαληνός οδηγός φαρμάκων
- Υγεία

Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων

Εισαγωγή

Ο “Γαληνός” αποτελεί την πιο έγκυρη, ενημερωμένη και πλήρη πλατφόρμα ιατροφαρμακευτικής πληροφόρησης. Πρόκειται για ένα αναπόσπαστο επαγγελματικό εργαλείο των ιατρών, φαρμακοποιών και νοσηλευτών, όπου παρουσιάζονται πληροφορίες για όλα τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Μια από τις πιο χρήσιμες δωρεάν υπηρεσίες είναι ο έλεγχος συγχορήγησης φαρμάκων και δραστικών ουσιών για εντοπισμό πιθανών αλληλεπιδράσεων.

Για να έχετε πρόσβαση δωρεάν στον οδηγό φαρμάκων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Galinos.gr.

Περιεχόμενα οδηγού

Φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής

Οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι: δραστικές ουσίες, συγκέντρωση, συσκευασία, φαρμακοτεχνική μορφή, οδός χορήγησης, τρόπος διάθεσης και διατίμηση, φύλλο οδηγιών (SPC), κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας, barcode, κωδικός ΕΟΦ, έκδοχα και φωτογραφία συσκευασίας.

Δραστικές ουσίες

Οι δραστικές ουσίες ταξινομούνται κατά ATC και ομαδοποιούνται βάσει των κεφαλαίων του ΕΟΦ. Επιπλέον, προσφέρεται απεικόνιση του μορίου τους καθώς και τα SPCs τους. Για κάθε δραστική ουσία προσφέρεται η πλήρης λίστα κωδικοποιημένων ενδείξεων, αντενδείξεων και αλληλεπιδράσεων. Τέλος, οι δραστικές ουσίες ομαδοποιούνται βάσει των νόσων ICD-10 για τις οποίες ενδείκνυνται. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει τις ουσίες που αντιστοιχούν στη διάγνωση που πραγματοποίησε.

Κωδικοποιήσεις

Στο galinos.gr μπορείς κανείς να βρει τις εξής κωδικοποιήσεις:

  • ICD­10: Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση των Νόσων και των Σχετικών Προβλημάτων Υγείας
  • ATC: Ανατομικό, Θεραπευτικό, και Χημικό σύστημα ταξινόμησης
  • ICPC­2: Διεθνές Σύστημα Ταξινόμησης Συμπτωμάτων και Διαγνώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
  • Εθνικό συνταγολόγιο

Έλεγχος συγχορήγησης

Εργαλείο το οποίο εντοπίζει αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων. Ο χρήστης εισάγει τα στοιχεία του ασθενούς (φύλο, ηλικία, κατάσταση υγείας), τις διαγνώσεις που του έχουν γίνει και τη φαρμακευτική αγωγή που πρόκειται να λάβει και το σύστημα τον ενημερώνει για πιθανές ασυμβατότητες.

Πλεονεκτήματα

Πληρότητα

Η Ergobyte φροντίζει να παρέχει, κατά το δυνατόν, όλες τις δημοσιευμένες πληροφορίες για τα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται στην Ελλάδα ώστε ο χρήστης να μπορεί να βρει οτιδήποτε ψάχνει συγκεντρωμένο σε μία ιστοσελίδα. Επιπλέον, βρίσκεται κοντά στον επαγγελματία υγείας και τον ασθενή, ώστε να ανανεώνει τις υπηρεσίες της βάσει των αναγκών τους.

Εγκυρότητα

Λόγω της ευαισθησίας και της σημασίας των δεδομένων που παρουσιάζονται στο galinos.gr, η διαδικασία εξακρίβωσης και δημοσίευσής τους είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Οι πηγές άντλησης των πληροφοριών που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα είναι οι πλέον έγκυρες και καταξιωμένες. Ενδεικτικά αναφέρονται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, o Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, φαρμακευτικές εταιρείες ανά τον κόσμο και διεθνή συγγράμματα φαρμακολογίας.

Ευχρηστία

Με μοναδική απαίτηση την πρόσβαση στο διαδίκτυο, το galinos.gr είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή για όλους. Για αυτόν τον λόγο, η Ergobyte έχει φροντίσει η πληροφορία που αναζητά ο χρήστης να είναι εύκολα και άμεσα διαθέσιμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μπάρα αναζήτησης όπου εμφανίζονται τα αποτελέσματα γρήγορα, πληκτρολογώντας απλά την εμπορική ονομασία ενός φαρμάκου ή ενός συμπληρώματος διατροφής, μια δραστική ουσία, έναν κωδικό ATC, την επωνυμία μιας φαρμακευτικής εταιρείας κ.λ.π.

Πηγή

https://www.ergobyte.gr/portal/ergobyte/el/galen-medicines

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr