- Συνειδητή άσκηση

Από Εθνική Άμυνα προς Δουκίσσης Πλακεντίας

Από Εθνική Άμυνα προς Δουκίσσης Πλακεντίας

Περπατώνας από Εθνική Άμυνα προς Δουκίσσης Πλακεντίας στους σταθμούς του μετρό έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τις ροές του αυτοκινητοδρόμου επί της λεωφόρου Μεσογείων καθώς και τις πολυσύχναστες οδούς πολλών διασταυρώμενων δήμων. Πιο συγκεκριμένα ξεκινούμε την διαδρομή μας από τον δήμο Παπάγου-Χολαργού και προχωρούμε προς τον δήμο Ψυχικού. Διερχόμαστε τον δήμο Παπάγου-Χολαργού ξανά (μέσα από τις καφετέριες και τα εμπορικά καταστήματα του Χολαργού). Εν συνεχεία περνούμε από το Νομισματοκοπείο. Μετά μπροστά από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής προχωρούμε προς την συνοικία Κοντόπευκο της Αγίας Παρασκευής. Το μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας είναι στο τέλος της οδού Δερβενακίων. Εναλλακτικά στο τέλος της σχεδόν παράλληλης οδού Γαρυττού.

Η διαδρομή από Εθνική Άμυνα προς Δουκίσσης Πλακεντίας έχει μήκος περίπου 5 χμ και φαίνεται πιο παραστατικά παρακάτω. Σας καλώ να την δοκιμάσετε. Την επόμενη φορά που θα κινείστε προς το μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας μην περιμένετε κάποιο λεωφορείο και μην κάνετε κλήση σε ταξί. Απλά ακολουθήστε τον χάρτη. Πιστέψτε με είναι πολύ καλύτερο για πολλούς λόγους.

Η διαδρομή από Εθνική Άμυνα προς Δουκίσσης Πλακεντίας είναι μια διαδρομή που συνηθίζω να κάνω τουλάχιστον μια φορά εντός της εργασιακής εβδομάδας. Είναι ένας πρώτης τάξης τρόπος να καθαρίσω τη σκέψη μου, να αδειάσω το μυαλό και να βοηηθήσω το σώμα να ανανεωθεί και να νιώσει ευεξία. Το περπάτημα φαίνεται ότι είναι αποδοτικό μόνο όταν το κάνεις με χαρά. Και για να το κάνεις με χαρά πρέπει να μην το επιβάλλεις στον εαυτό σου. Αυτό με την σειρά του για να συμβεί προϋποθέτει ότι το περπάτημα αποτελεί μια δραστηριότητα που εντάσσεται αβίαστα στην καθημερινότητα του καθενός μας. Στην δική μου περίπτωση αυτή η καθημερινότητα συμπίπτει με την μετακίνηση από και προς το γραφείο. Είναι ευχάριστο να εντάσσεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου και να βλέπεις την καθημερινότητα να μεταμορφώνεται.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr