- Αυτοβελτίωση, Μαθήματα ζωής, Πνευματικότητα, Φιλοσοφία, Ψυχολογία

Ένας διαχρονικός εσωτερικός δεκάλογος

Το κείμενο αυτό γράφτηκε περίπου προ 10-15 ετών, ωστόσο χαμογελώ βλέποντας το πώς σκεφτόμουν τότε, σημάδια πνευματικής ωρίμανσης αλλά και ψυχολογικού πόνου και μαθημάτων ζωής.


Διάβασέ τα παρακάτω καλά και (είτε σου αρέσουν είτε όχι) πειθάρχησε το μυαλό και τη σκέψη σου και μάθε να τα εφαρμόζεις.

  1. Μην κρατάς πράγματα μέσα σου. Εκφράσου με τον διάλογο και εκτόνωσε την ενέργειά σου με εποικοδομητικό τρόπο.
  2. Μην κρατάς ποτέ κακία σε κανέναν, εκτός και αν συνειδητά βλάψει την υπόληψη και αξιοπρέπειά σου. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχεις υποχρέωση να τους ακούς όλους.
  3. Σεβάσου τον καθένα, αλλά δώσε σημασία μόνο σε αυτούς που την αξίζουν.
  4. Όταν δεν βλέπεις φως σε ένα άτομο ή σε μια κατάσταση, απλά προσπέρασέ τα και φύγε. Πάλεψε όταν θίγεται η υπόληψη ή η αξιοπρέπειά σου. Κάθε σου δράση πάντα να ισορροπεί με αυτοπεποίθηση μέσα στον χώρο που σου υποδεικνύουν οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά σου.
  5. Μάθε να μην βιάζεσαι. Τα πιο όμορφα πράγματα στην ζωή τα φέρνει μόνη της η ζωή η ίδια. Φτάνει να είσαι έτοιμος να τα δεχθείς.
  6. Μην προδίδεις την αξιοπρέπειά σου και τα θέλω σου για κανέναν. Μάθε όμως από τα λάθη σου και προσπάθησε να αυτοβελτιώνεσαι και να εξελίσσεσαι.
  7. Δεν θα βρεις ποτέ κανέναν να σε καταλάβει πλήρως καλύτερα από ό,τι εσύ ο ίδιος. Γιαυτό συμφιλιώσου με τον εαυτό σου και στις δύσκολες στιγμές άντλησε δύναμη από τον Θεό που κρύβεις μέσα σου.
  8. Κάνε νέες γνωριμίες, κυνήγα νέες ευκαιρίες, άνοιξε το μυαλό σου και τους ορίζοντές σου. Δεν θα μάθεις ποτέ τι άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω, εκτός κι αν τους γνωρίσεις.
  9. Μάθε να αξιοποιείς τον χρόνο σου. Επένδυσε χρόνο στην γνώση. Επένδυσε χρόνο ειδικά στους δικούς σου ανθρώπους. Μετά την υγεία σου, είναι το πιο πολύτιμο προσωπικό αγαθό που διαθέτεις.
  10. Μην χαρίζεις την ζωή σου στους άλλους. Σταμάτα να σκέφτεσαι το χθες και σχεδίασε το αύριο, αλλά όχι και το μεθαύριο. Ζήσε το τώρα. Άδραξε τη μέρα.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr