- Συνειδητή άσκηση

Άγιος Δημήτριος προς Αργυρούπολη

Άγιος Δημήτριος προς Αργυρούπολη

Μια ακόμα ευχάριστη διαδρομή για περπάτημα που μπορεί να γίνεται καθημερινά πριν την άφιξη στο γραφείο. Ξεκινώντας από την έξοδο του σταθμού του μετρό “Άγιος Δημήτριος” παίρνουμε την κατεύθυνση προς Ελληνικό ακολουθώντας την γραμμή της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Ευτυχώς στο μεγαλύτερο μήκος της διαδρομής υπάρχει κανονικό πεζοδρόμιο και μάλιστα ένα μέρος είναι σε παράδρομο της Βουλιαγμένης, άρα απομονωμένο από την πολλή κίνηση των οχημάτων. Διασχίζουμε διαδοχικά τους δήμους Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αλίμου και Αργυρούπολης. Η απόσταση μεταξύ των σταθμών Άγιος Δημήτριος και Αργυρούπολη υπολογίζεται σε περίπου 4,2 χμ. Αναλυτικά η γραφική αναπαράσταση της διαδρομής φαίνεται στον ακόλουθο χάρτη. 

Η διαδρομή Άγιος Δημήτριος προς Αργυρούπολη προτιμάται να γίνεται πρωινές ώρες. Ειδάλλως μετά τις 10 το πρωί οπότε και μετριάζεται κάπως η κίνηση στην λεωφόρου Βουλιαγμένης. Βγαίνοντας από τον σταθμό του μετρό στον Άγιο Δημήτριο συναντάμε το μεγάλο εμπορικό κέντρο. Συνεχίζουμε σε μια νοητή ευθεία γραμμή μέχρι και τον τελικό σταθμό της Αργυρούπολης. Στο ύψος του κτιρίου της ΔΕΗ υπάρχει η παλιά πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Αυτό το διάστημα ανακαινίζεται και αναπλάθεται σε χώρο αθλοπαιδιάς και αναψυχής. Η ανάπλαση σύντομα θα έχει τα αισθητικά της αποτελέσματα. Εν συνεχεία βρίσκεται μια συστάδα απο πολλά εμπορικά καταστήματα που εξειδικεύονται σε λύσεις φωτισμού και φωτοτεχνίας. Η διαδρομή είναι σχετικά επίπεδη στο μεγαλύτερο μέρος της με εξαίρεση κάποιες μικρές ανηφόρες στο ύψος της Ηλιούπολης.

Κοντά στον σταθμό του μετρό “Άγιος Δημήτριος” βρίσκονται πολλά εμπορικά καταστήματα καθώς και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Στην Ηλιούπολη βρίσκονται πολλά καταστήματα τροφίμων και ρουχισμού κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Στον Άλιμο βρίσκονται ιατρικοί οργανισμοί και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων κατά κύριο λόγο.

Η διαδρομή Άγιος Δημήτριος προς Αργυρούπολη είναι μια ευχάριστη διαδρομή που συνιστάται ειδικά στους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Σε μένα προσωπικά θα θυμίζει τις διαδρομές από και προς το γραφείο και την εργασία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αργυρούπολη.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr