Τρεις ιστορίες ζωής
- Αυτοβελτίωση, Εσχατολογία και μεταθανάτια πορεία, Μαθήματα ζωής, Φιλοσοφία

Τρεις ιστορίες ζωής

Αναδημοσιεύουμε μια παλαιά ομιλία του αποθανόντος ιδιοκτήτη της εταιρείας Apple, Steve Jobs. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας αυτής μετέφερε στο κοινό τρεις πολύ διδακτικές ιστορίες απο τη ζωή του και την προσωπική του διαδρομή. Κάθε μια από τις ιστορίες βρίθει διδακτικών εμπειριών στις οποίες καλούμαστε να εμβαθύνουμε:

  1. Connecting the dots, δηλαδή συνδέοντας τις τελείες. Οι κομβικές αλλά και φαινομενικά ασήμαντες στιγμές και η αλυσίδα γεγονότων στη ζωή μας δεν συμβαίνουν τυχαία αλλά εξυπηρετούν σκοπούς ολοκλήρωσης ενεργειακών κύκλων και της ταλάντωσης που φέρουμε μέσα μας. Με την δική μας συνειδητή σύμπραξη είναι δυνατόν αυτός ο κύκλος δυαδισμού και ταλάντωσης να οδηγηθεί στην ισορροπία του μέτρου.
  2. Love and loss, δηλαδή αγάπη και απώλεια. Καθετί που κάνουμε είναι σημαντικό να συμπλέει με αυτά που αγαπάμε πραγματικά. Η ρήση do what you love, love what you do είναι βασικός πυλώνας για επιτυχία και ευτυχία. Αλλά επίσης να μην ξεχνούμε ότι οι δυσκολίες, τα εμπόδια και οι απώλειες είναι ευλογίες νέων ευκαιριών και όχι πηγές δραματουργίας.
  3. Death, δηλαδή ο φυσικός θάνατος. Χωρίς να λησμονούμε τον πνευματικό θάνατο, ο οποίος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή ενώ είμαστε στην υλική ζωή και μας οδηγεί σε πολύ βαθύτερο τέλμα από αυτό του φυσικού θανάτου, η μελέτη και ο διαλογισμός του φυσικού θανάτου μπορούν να μας οδηγήσουν σε βαθύτερες συνειδητοποιήσεις και να αποτελέσουν την αρχή για ριζική μετάνοια στην υλική ζωή μας.

Το σχετικό βίντεο με την ομιλία του Steve Jobs παρατίθεται παρακάτω.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr