Ημερολόγιο αυτογνωσίας
- Ημερολόγιο αυτογνωσίας

Το ημερολόγιο

Από σήμερα ξεκινά αυτό το ημερολόγιο. Μια σειρά λόγων για τις ημέρες που περνούν στον εξωτερικό ημερολογιακό χρόνο. Το ημερολόγιο στοχεύει στο να είναι προσωπικό αλλά συνάμα και συλλογικό. Να παρατηρεί τα μέσα του Εγώ αλλά και να επεκτείνεται στις κοινές συνιστώσες των ανθρώπων.

Το ημερολόγιο του consciousness.gr είναι ενδοσκοπικό. Είναι ένα καταγραφικό πνευματικών πτυχών της ύπαρξής μας. Είναι εργαλείο αυτοπαρατήρησης. Είναι μηχανή μέτρησης του χρόνου. Η ζωή κυλά σε δύο τύπους χρόνου: στον χρόνου του ρολογιού (clock time) και στον ψυχολογικό χρόνο (psychological time). Ο πρώτος είναι αναγκαίος σύμμαχος για να ζούμε την ανθρώπινη ζωή μας με τις εξωτερικές συμβάσεις και εμφανίσεις της, χωρίς περιττό πόνο και αντίσταση. Ο δεύτερος υπάρχει ως βασική εσωτερική μας αστοχία και ο εγκλωβισμός σε αυτόν μας οδηγεί στον ψυχολογικό πόνο. Ο πόνος είναι το αποτέλεσμα του εγκλωβισμού αυτού αλλά συνάμα και η προϋπόθεση του απεγκλωβισμού μας. Δεν είναι παράδοξο όσο και υπέροχο αυτό;

Το ημερολόγιο είναι μια δήλωση έμπρακτης ευγνωμοσύνης και εμπιστοσύνης. Για όσα ζήσαμε, για όσα ζούμε και για όσα θα ζήσουμε. Με την γνώση ότι τα χρονικά πριν, τώρα και μετά συνυπάρχουν και συγκλίνουν στο άχρονο Τώρα.

Το ημερολόγιο του consciousness.gr είναι πρωτίστως αυτογνωσιακό. Εκφράζει την βαθιά δίψα για γνωριμία με τον ξεχασμένο μας εαυτό και με την ανάδειξη της ολιστικής τους ποιότητας, της διευρυμένης του οπτικής της ολότητάς του σε μια ζωή κατακερματισμένη και αλλοτριωμένη. Δίνει διέξοδο στην αναζήτηση όχι του νοήματος (νόημα = κατασκεύασμα του Νου) αλλά της δύναμης του Τώρα και της ουσίας της Ύπαρξης.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr