τορκόμ σαραινταριάν
- Πρόσωπα

Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Ο Τορκόμ Σαραϊνταριάν (1917-1997) ήταν ένας Αρμένιος μουσικός και θρησκευτικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Τουρκία από Αρμένιους γονείς. Από την παιδική του ηλικία είχε εκπαιδευτεί σε διδασκαλίες αποκαλούμενες ως διδασκαλίες της προαιώνιας σοφίας, υπό την καθοδήγηση του πατέρα του.

Επισκέφθηκε μοναστήρια, ναούς και μυστηριακές σχολές που αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματά του σχετικά με το μυστήριο του ανθρώπου και του σύμπαντος. Ήταν μουσικά εκπαιδευμένος και λέγεται ότι έπαιζε βιολί, πιάνο, ούτι, τσέλο και κιθάρα. Λέγεται ότι συνέθεσε πολλά μουσικά κομμάτια. Είναι δημοσιευμένα μερικά βιβλία του σχετικά με την πνευματικότητα.

Έχει δημιουργηθεί ίδρυμα στο όνομά του με στόχο την διάδοση και συνέχιση των πνευματικών διδασκαλιών του: https://www.tsgfoundation.org/ .

Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων πνευματικού περιεχομένου, πολλά από τα οποία μπορούν να αναζητηθούν εδώ: https://www.politeianet.gr/sygrafeas/saraydarian-haroytin-torkom-39741

Πηγές

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%81%CE%BA%CF%8C%CE%BC_%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD

http://www.elenastral.com

https://www.facebook.com/TorkomSaraydarianGR

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr