σε προσκυνώ γλώσσα
- Ελληνική γλώσσα

Σε προσκυνώ γλώσσα

Στα πλαίσια των τηλεοπτικών εκπομπών με τίτλο “Σε προσκυνώ γλώσσα” στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, ο καθηγητής γλωσσολογίας  και πρώην πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με την δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο  Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχουν στην εκπομπή, στέλνοντας βιντεοσκοπημένες  από το τηλέφωνό τους γλωσσικές απορίες,  όπως επίσης ερωτήσεις και  διευκρινίσεις, στις οποίες  απαντά ο κ. Καθηγητής.

Υπό τον τίτλο του προσφυούς στίχου «Σέ προσκυνῶ, γλώσσα» της αειμνήστου ακαδημαϊκού ποιήτριας Κικής Δημουλά, η  ΒΟΥΛΗ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  επιλέγει να εντάξει στο πρόγραμμά της την εν λόγω γλωσσική εκπομπή, καθώς κάθε ποιότητα στη γλώσσα είναι ταυτοχρόνως και ποιότητα σκέψεως, όπως επίσης και ποιότητα στην βίωση του κόσμου μας.

Δεδομένου δε, ότι η κρίση ποιότητας στη γλωσσική μας επικοινωνία αποτελεί μέρος της γενικότερης κρίσης αξιών, η προβολή της εκπομπής στόχο έχει να τονίσει την αντίληψη ότι η  γλώσσα – και δη, η ελληνική- έχει κατ’ εξοχήν αυθύπαρκτη αξία και δεν είναι απλώς ένα «εργαλείο», καθώς και ότι αποτελεί πρώτιστο φορέα πολιτισμού.

Μπορείτε να δείτε μια προθέαση (trailer) της εκπομπής “Σε προσκυνώ γλώσσα” στο ακόλουθο video.

Το πλήρες αρχείο των εκπομπών (30 επεισόδια) μπορείτε να το βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/Tv-History/?a=1&c=8d62bc5a-7606-4bf2-bee4-aca100f05586&s=undefined

Πηγή

https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr