σε βλέπω
- Πνευματικότητα, Τέχνη

Σε βλέπω

Εισαγωγή

Στην ταινία του Hollywood με τίτλο “Avatar” μια επιστημονική ομάδα από την Γη επισκέπτεται έναν εξωγήινο πολιτισμό υπερανεπτυγμένων σωματικά και πνευματικά όντων. Η επιστημονική ομάδα αναπτύσσει μια τεχνολογία με την οποία η ψυχή ενός κοιμώμενου υποκειμένου πειράματος μεταφέρεται στο σώμα ενός από τα εξωγήινα αυτά όντα με στόχο την φυσικότερη προσέγγιση του πολιτισμού αυτού. Παρ’όλο που ο αρχικός σκοπός της ομάδας του πειράματος είναι δόλιος και αφορά στην υποδούλωση των εξωγήινων, τελικά ο άνθρωπος ήρωας της ιστορίας δένεται συναισθηματικά με την εξωγήινη ηρωίδα και αγγίζει ανεξερεύνητες περιοχές για το ανθρώπινο πνεύμα.

Πνευματικά μηνύματα

Μια από τις ιδιότητες που φέρει αυτός ο λίγο παράξενος για τα ανθρώπινα δεδομένα πολιτισμός είναι ότι όλα τα όντα διαθέτουν έναν ειδικό υποδοχέα στην άκρη των μαλλιών τους με τον οποίο μπορούν να συνδεθούν φυσικά με τον αντίστοιχο υποδοχέα οποιουδήποτε άλλου ζωντανού οργανισμού στον εξωγήινο πλανήτη. Η ηρωίδα της ταινίας όταν ιππεύει ένα ον που μοιάζει με γήινο άλογο δεν χρειάζεται να δώσει παραγγέλματα ή να το προστάξει να κάνει οτιδήποτε. Απλά συνδέει τον δικό της υποδοχέα με τον υποδοχέα του αλόγου και το άλογο ξέρει κάθε στιγμή τι πρέπει να κάνει, διότι πολύ απλά συναισθάνεται και συμπάσχει με την αναβάτιδα. Χωρίς καθόλου λόγια λοιπόν, όλα τα όντα συνυπάρχουν αρμονικά και ισορροπημένα.

Η φυσική αυτή σύνδεση επιφέρει μια βαθύτερη σύνδεση σε ψυχολογικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο με αποτέλεσμα τα διασυνδεδεμένα μέλη να μπορούν να βιώνουν αυτό που βιώνει και ο άλλος, να αντιλαμβάνονται σε όλα τα μήκη και βάθη τις βαθύτερες πτυχές του ψυχισμού του άλλου. Αυτό οδηγεί σε μια αυθόρμητη δήλωση των κοινωνούντων μελών ότι ο ένας βλέπει τον άλλο. Η περίφημη δήλωση “I see you”, δηλαδή “σε βλέπω” υποδηλώνει την συνειδητοποίηση ότι σε βλέπω βαθιά, ουσιαστικά, χωρίς παρωπίδες, χωρίς τα εμπόδια του Εγώ που συνήθως περιορίζουν τον νου και την ψυχή μας και μας εμποδίζουν να δούμε τον βαθύτερο πυρήνα της δικής μας ύπαρξης και των ζώντων οργανισμών στο περιβάλλον μας. Σημαίνει ότι σε βλέπω με τα μάτια της ψυχής και όχι μόνο με τα μάτια του σώματος. Δεν κοιτάζω απλά αλλά είμαι παρών στο Τώρα και βλέπω πραγματικά. Η δήλωση “σε βλέπω” έρχεται από πολύ βαθιά και πηγάζει από άλλη διάσταση, διότι συνδέεται με την φύση της αιώνιας, της άχρονης δηλαδή όντως Ζωής. Είναι η συνειδητοποίηση ότι είμαστε ένα με την Ύπαρξη, είμαστε δύο εκφράσεις της ίδιας Πηγής, είμαστε μάρτυρες της συν+ύπαρξης, της συν+χώρεσης και της Κοινωνίας. Και με τη δήλωση αυτή εν τέλει ενδυναμώνουμε ακόμα πιο έντονα το βίωμα της πολυπόθητης πνευματικής πληρότητας.

I see you

Το άσμα της καλλιτέχνιδος Leona Lewis επενδύει μουσικά την ταινία Avatar και περνά μηνύματα που αγγίζουν την καρδιά.

Στίχοι

I see you
I see you
Walking through a dream
I see you

My light in darkness breathing hope of new life
Now I live through you and you through me
Enchanting
I pray in my heart that this dream never ends
I see me through your eyes
Living through life flying high
Your life shines the way into paradise
So I offer my life as a sacrifice
I live through your love
You teach me how to see
All that’s beautiful
My senses touch your word I never pictured
Now I give my hope to you
I surrender
I pray in my heart that this world never ends

I see me through your eyes
Living through life flying high
Your love shines the way into paradise
So I offer my life
I offer my love, for you
When my heart was never open
(And my spirit never free)
To the world that you have shown me
But my eyes could not division
All the colors of love and of life ever more
Evermore

(I see me through your eyes)
I see me through your eyes
Flying high
Your love shines the way into paradise
So I offer my life as a sacrifice
And live through your love
And live through your life
I see you
I see you

Εν αναμονή της ταινίας Avatar 2….

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr

Comments are closed.