Ημερολόγιο αυτογνωσίας
- Δοκίμιο, Ημερολόγιο αυτογνωσίας

Ημερολόγιο αυτογνωσίας – 28 ΜΑΙ 2024

Καλημέρα.

Ξεκινώ τη μέρα μου με μια μεγάλη βόλτα. Ο κύκλος μιας ημέρας είναι ο κύκλος μιας αναπνοής και είναι επίσης ο κύκλος μιας ολόκληρης επίγειας ζωής. Ποθώ να αγγίξω με τον Νου και με την καρδιά μου, την όντως Ζωή, η οποία ΔΕΝ έχει κύκλους. Σε ευχαριστώ που με έφερες στην Γη και ευχήσου μου να πάω στον Ουρανό. Το εύχομαι και εγώ ολόψυχα για σένα. Με αγάπη.

Κι όπως περπατώ στον Υμηττό και χαίρομαι τον δροσερό αέρα και την ηρεμία του βουνού, αποστασιοποιημένος από την οχλαλοή της πόλης, σκαρφίζομαι στην στιγμή μερικά στιχάκια:

Στην κορφή του Υμηττού,

με το βλέμμα του αετού,

η Αθήνα μια κουκκίδα,

δάκρυσα μόλις την είδα.

Και επιστρέφοντας μετά από τον κλασικό περίπατο και την επιπρόσθετη διαδρομή του μονοπατιού 11, ετοιμάζομαι για το μετρό και τυχαία πέφτει το βλέμμα μου στο βιβλίο “Η Ζωή και το Πνεύμα”. Και ενώ το έχω αφημένο και παραμελημένο για μήνες, έτσι ξαφνικά, όπως συμβαίνει με όλα τα ωραία πράγματα, ξεκινώ να το διαβάζω. Και μέσα στον συρμό του μετρό αρχίζω να ανακαλύπτω εκστασιασμένος τον δοκιμιακό λόγο του Χρήστου Μαλεβίτση και αρχίζω να συνειδητοποιώ πλέον ξεκάθαρα ότι ο υπαρξιακός δοκιμιακός λόγος ενώνει τελείες. Πολλές τελείες που έχω συλλέξει μέχρι τώρα ενισχύονται και λαμπρύνονται από τον λόγο του Μαλεβίτση. Έναν λόγο που γνωρίζει από μόνος του τους εγγενείς περιορισμούς του αλλά δεν περιορίζεται από αυτούς. Αντιθέτως δείχνει σταθερά προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής αυτογνωσίας.

Το βράδυ έχει παγωτάκι, κέρασμα του μπαμπά στα παιδάκια μας τα καλά.

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr