Ετυμολογία

Λεξικό ετυμολογίας και κόμβος γνώσης της Ελληνικής γλώσσας

Ο σκοπός της παρούσας ενότητας είναι να λειτουργήσει ως λεξικό ετυμολογίας και ως κόμβος γνώσης της ελληνικής γλώσσας. Στην παρούσα ενότητα γίνεται εκτεταμένη χρήση της ελληνικής έκδοσης της πλατφόρμας του Wiktionary (Βικιλεξικό), στην οποία συνεισφέρουμε βελτιώσεις και νέα ετυμολογικά λήμματα.

Είναι διαθέσιμες οι ακόλουθες υπο-ενότητες:

Η ετυμολογία είναι ο κλάδος της γλωσσολογικής επιστήμης ο οποίος στοχεύει στην ανίχνευση και μελέτη της πρωταρχικής σύστασης και προέλευσης των λέξεων και ως εκ τούτου προσφέρει στον μελετητή την πρωταρχική σημασία κάθε λέξης. Η ενασχόληση με την ετυμολογία των λέξεων μας προσφέρει δυνατές διανοητικές απολαύσεις καθώς επανανακαλύπτουμε τις πρωταρχικές έννοιες και σημασίες και θαυμάζουμε τον πλούτο και το αυθεντικό μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η βαθεία γνώση της γλώσσας και του λόγου είναι ένα εφόδιο για την απόκτηση πνευματικής ελευθερίας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προτείνετε την προσθήκη κάποιου ετυμολογικού λήμματος το οποίο λείπει από το consciousness.gr, κάνοντας χρήση της παρακάτω φόρμας επικοινωνίας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν η προσθήκη του νέου προτεινόμενου λήμματος έχει ολοκληρωθεί.