Δέσποινα Κατσώχη
- Ανθρώπινο δίκτυο, Ανοσοποιητικό, Επιστήμη, Ιατρική και γενετική, Πρόσωπα, Συνειδητή άσκηση, Συνειδητή διατροφή, Υγεία

Δέσποινα Κατσώχη και οργανισμός ΑΚΟΣ

Βιογραφικό

Η Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Έχει τους ακόλουθους επιστημονικούς και επαγγελματικούς ρόλους:

  • Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών ‘Υγεία’ (www.hygeia.gr).
  • Επικεφαλής Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος του Κέντρου Βραχυθεραπέιας Προστάτη στο ΔΘΚΑ ‘Υγεία’ (www.prostate.gr )
  • Διευθύντρια της ‘Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας’ (www.aktinotherapeia.com).
  • Ιδρύτρια και Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ‘ΑΚΟΣ’ (www.akoslife.com).

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή και ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική και στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία του Πανεπιστημίου RWTH Aachen Γερμανίας. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της σε διάφορους ειδικότερους τομείς της ακτινοθεραπείας και στους συνδυασμούς της με τη χημειοθεραπεία και νεώτερες θεραπείες, στις Ιατρικές Σχολές  Βερολίνου και Μονάχου. Ειδικεύτηκε σε θέματα ακτινοπροστασίας και ασχολήθηκε με την ανάπτυξη ακτινοθεραπευτικών τεχνικών και μεθόδων, αποκτώντας διεθνώς κατοχυρωμένο, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Έχει εκπαιδευτεί και στη συνέχεια έχει εργαστεί σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία της Γερμανίας όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα (1990 επίκουρη καθηγήτρια) και κατείχε διευθυντική θέση (1991-1995) υποδιευθύντρια του τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου RWTH Aachen). Συνεργάστηκε με πολλά κέντρα σε Ευρώπη και Αμερική για την ανάπτυξη και εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων όπως η βραχυθεραπεία ιδιαίτερα του προστάτη αδένα, στερεοταξία εγκεφάλου και εξωκρανιακή στερεοταξία (σώματος), συνεργασίες που διατηρεί μέχρι σήμερα. Έχει συγγράψει πολλά πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και κεφάλαια σε Ελληνικά και Διεθνή εγχειρίδια. Είναι μέλος πολλών Ιατρικών Εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων.

Οργανισμός Άκος

Η ΑΚΟΣ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία στον πυρήνα της αποτελείται από επιστήμονες του χώρου της υγείας και πλαισιώνεται από εθελοντές, αποθεραπευμένους αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι αφιερώνουν σημαντικό μέρος των δυνάμεων και του χρόνου τους, στη μάχη της πρόληψης του καρκίνου αλλά και στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου. Το έργο της ΑΚΟΣ είναι ταυτόχρονα κοινωνικό και επιστημονικό με τη διοργάνωση αφενός συντεταγμένων δράσεων που προωθούν ένα υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και αφετέρου τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών που στόχο έχουν την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους πάσχοντες και στις οικογένειές τους.

Η Δρ.Δέσποινα Κατσώχη, στα πλαίσια της φιλοσοφίας του ΑΚΟΣ, μας προτρέπει σε αλλαγή συνηθειών προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής σε συνδυασμό με τον ετήσιο προληπτικό ιατρικό έλεγχο.

Δράση Ανθίζω

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» είναι ο τίτλος της νέας ενότητας δράσεων της ΑΚΟΣ, που προτρέπει να εγκαταλείψουμε συνήθειες που μας βλάπτουν και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μας ενισχύει ψυχικά και σωματικά και μας θωρακίζει απέναντι σε κάθε είδους αντιξοότητες. Κάθε μήνα, άνθρωποι του Πολιτισμού «μπολιάζουν» τη σκέψη μας με μια «άλλη ματιά» που θ’ αποτελέσει εργαλείο φυσικής και πνευματικής ενδυνάμωσής μας.

  • Ανθίζω σημαίνει ζω σε αρμονία με τη φύση.
  • Ανθίζω σημαίνει είμαι σε εγρήγορση με όλες μου τις αισθήσεις.
  • Ανθίζω σημαίνει είμαι παρών με επίγνωση.
  • Ανθίζω σημαίνει είμαι υγιής γιατί κανένα ασθενές φυτό δεν ανθίζει.
  • Ανθίζω σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://akoslife.com/anthizo/. Το λεύκωμα «ΑνθίΖω» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 στις 19:00 στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Παρουσιάσεις και συνεντεύξεις

Στο κανάλι Youtube AKOSLIFE η Δέσποινα Κατσώχη μας προσφέρει χρήσιμες παρουσιάσεις, όπως η ακόλουθη.

Συνέντευξη στο “The Caller”.

Πηγές

https://aktinotherapeia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%82/

https://akoslife.com/prolipsi-kaluteri-therapeia/

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr