Γιάννης Αυγουστάτος
- Αυτοβελτίωση, Πνευματικότητα, Πρόσωπα, Φιλοσοφία, Ψυχολογία

Γιάννης Αυγουστάτος

Βιογραφικό Γιάννη Αυγουστάτου

Ο Γιάννης Αυγουστάτος σπούδασε ιατρική και χειρουργική στο πανεπιστήμιο “La Sapienza” της Ρώμης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή (Cognitive therapy) και στην Ομαδική (Analytic Group Psychotherapy) ψυχοθεραπεία. Μελετητής κοινωνικών και φιλοσοφικών ζητημάτων, δίνει συχνά διαλέξεις και αρθρογραφεί. Συντονίζει Ομάδες Αυτογνωσίας, αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής κατεύθυνσης. Διδάσκει από το 2000 στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Συνιδρυτής το 1995, της Κίνησης Φιλοσοφικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση, στην οποία διετέλεσε δύο φορές εκπρόσωπος. Για 5 χρόνια επιμελήθηκε και παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή “Ενδοσκοπήσεις”, με ψυχολογικούς και φιλοσοφικούς στοχασμούς, ενώ από τις αρχές του 2017 ξεκίνησε τις εβδομαδιαίες διαδικτυακές εκπομπές από το Reconnection Radio. Είναι δημιουργός αρκετών blogs καθώς και πολλών θεματικών ομάδων και σελίδων στο Facebook. Διοργανώνει φιλοσοφικούς περιπάτους και από το 2014 ξεκίνησε τις μηνιαίες ανοιχτές συναντήσεις του “Φιλοσοφικού Καφενείου της Πόλης”, στην Αθήνα. Συνεργάζεται εθελοντικά με τον σύλλογο καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Είναι μέλος οργανισμών για την προστασία της φύσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτής (2014) του “ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ”, μιας Κίνησης, που συνθέτει την πνευματικότητα με την ανιδιοτελή ακτιβιστική δράση. Διαμένει και εργάζεται ιδιωτικά στην Αγία Παρασκευή, όπου διευθύνει το Κέντρο Ψυχικής Θεραπείας και Ανάπτυξης.

Κέντρο Ψυχικής Θεραπείας και Ανάπτυξης

Ο Γιάννης Αυγουστάτος εργάζεται στο κέντρο ψυχικής θεραπείας και ανάπτυξης ως ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής. Ο ιστότοπος του κέντρου ψυχικής θεραπείας και ανάπτυξης προσφέρει πλούσια επιστημονική ενημέρωση πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο. Θα βρείτε άρθρα που αφορούν την ψυχιατρική, την ψυχολογία, την αυτογνωσία και την αυτοανάπτυξη. Επιπλέον θα διαβάσετε αποσπάσματα από αληθινές ανθρώπινες ιστορίες, που περιγράφουν γλαφυρά το ταξίδι της ψυχής μέσα από τον πόνο και το σκοτάδι προς το φως και τη γαλήνη. Τέλος δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε συναφή θέματα.

Βιβλιογραφία

Ο Γιάννης Αυγουστάτος έχει συγγράψει τα ακόλουθα βιβλία:

  • Φιλοσοφικό καφενείο
  • Φως σε δράση
  • Εγχειρίδιο επιβίωσης, εξέλιξης και ευτυχίας στη σημερινή κρίση

Ραδιοφωνικές εκπομπές

Ο Γιάννης Αυγουστάτος έχει δημιουργήσει πολλές ραδιοφωνικές εκπομές. Ο αναγνώστης μπορεί να βρει διαθέσιμες τις εκπομπές υπό μορφήν ηχητικών αρχείων και αρχείων video στις ακόλουθες διευθύνσεις:

https://www.youtube.com/user/kentromols

Πηγές

https://psycosynthesis.blogspot.com/

https://www.fossedrasi.gr

Σχετικά Ομάδα Consciousness.gr

Διαδρομές αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης
Διαβάστε όλα τα άρθρα από Ομάδα Consciousness.gr