Αγία παρασκευή Άλιμος
- Συνειδητή άσκηση

Αγία Παρασκευή – Άλιμος σε 3 ώρες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή που διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής από το βόρειο προς το νότιο άκρο του. Γενικά η διαδρομή δεν έχει μεγάλες υψομετρικές αποκλίσεις και είναι στο μεγαλύτερο της μέρος σε οριζόντιο επίπεδο με μικρές κλίσεις επιμέρους κατά περιοχές. Στο τέλος του άρθρου φαίνεται η υψομετρική ανάλυση της διαδρομής με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξεκινώντας από την Αγία Παρασκευή διασχίζουμε τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού Παπάγου, Νέου Ψυχικού, Ζωγράφου, Αθηναίων, Δάφνης-Υμηττού, Αγίου Δημητρίου και Αλίμου.

Η διαδρομή ξεκινά από τους συνοικιακούς δρόμους της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία στην λεωφόρο Μεσογείων. Η λεωφόρος Μεσογείων συμβάλλει με την λεωφόρο Κατεχάκη και στο σημείο αυτό προτείνεται να συνεχισθεί η διαδρομή από την Κατεχάκη, την λεωφόρο Κοκκινοπούλου εντός Ζωγράφου, την Ούλωφ Πάλμε, την λεωφόρο Υμηττού και τέλος την λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι το ύψος του Αλίμου.

Πρόκειται για μια διαδρομή αρκετά ξεκούραστη αν γίνει ώρες μη αιχμής. Το πιο κουραστικό και δύσκολο σημείο του δρόμου είναι σε κάποια σημεία στο κέντρο των Αθηνών λόγω υπερβολικής ρύπανσης καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της λεωφόρου Βουλιαγμένης, από το κέντρο μέχρι και τον Άγιο Δημήτριο, πάλι λόγω ρύπανσης και μεγάλης κίνησης αυτοκινήτων σε μη καλά ρυμοτομημένες συνοικίες.

Ο παρακάτω διαδραστικός χάρτης παρουσιάζει το σύνολο της διαδρομής. Τηρώντας την σταθερή επίδοση των 10 λεπτών ανά χιλιόμετρο διαδρομής, τα 20 περίπου χιλιόμετρα μπορούν να διανυθούν σε 200 περίπου λεπτά δηλαδή περίπου 3 ώρες, αν επιταχύνει κανείς λίγο περισσότερο σε ανοιχτές περιοχές, όπου αυτό είναι ανεκτό και επιτρέπεται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Το παρακάτω διάγραμμα δίνει την υψομετρική ανάλυση της διαδρομής και στην ξεχωριστή ιστοσελίδα φαίνονται οι λεπτομέρειες της υψομετρικής ανάλυσης.  https://www.plotaroute.com/routeprofile/713972


Σχετικά Συντακτική ομάδα Consciousness.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα από Συντακτική ομάδα Consciousness.gr